Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΗ στα Χανιά – Π. Σκουρλέτης: «Μέτρα-ασπιρίνες για το ενεργειακό παίρνει η κυβέρνηση» (Βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την παρουσία και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη. Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια έχει καταστήσει αδύνατο για πολλούς ανθρώπους απλά να πληρώσουν το ρεύμα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συγκεντρωμένοι, ενώ ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τα μέτρα που εσχάτως λαμβάνει η κυβέρνηση, “ασπιρίνες”:

“Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα, ξεπουλάει τα εργαλεία της. Σε μια στιγμή έντονης ενεργειακής κρίσης πουλάει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ξένα funds. Θα έπρεπε χθες να είχαν μειωθεί οι ΕΦΚ στα καύσιμα και ο ΦΠΑ. Γιατί όλοι ξέρουμε πως σήμερα η παραγωγή, τα μεταφορικά, το να ζεστάνεις το σπίτι σου έχει κόστος αβάσταχτο. Και αυτά που ανακοινώνουν είναι μέτρα-ασπιρίνες.”

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι σήμερα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος κερδοσκοπούν, αντί να στηρίζουν την κοινωνία:

“Η ΔΕΗ, που δεν είναι δημόσια πια, μαζί με άλλες επιχειρήσεις, κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών. Ας πάψουν να κρύβονται πίσω από τις διεθνείς τιμές. Ναι, οι επιπτώσεις τους είναι υπαρκτές, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το σημερινό ύψος των τιμών. Πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα.”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα, ότι θα πρέπει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να μην καθορίζεται στα χρηματιστήρια:

“Μέχρι να βρεθεί ένας άλλος τρόπος καθορισμού των τιμών, θα πρέπει να ανασταλεί να εμπορεύεται στα χρηματιστήρια, γιατί έτσι ευνοείται η κερδοσκοπία και ζημιώνεται ο καταναλωτής”, είπε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί